Zakelijk Engels leren in een notitieboekje

Zakelijk Engels leren schrijven en spreken: 8 tips waarmee jij direct kunt beginnen

Zakelijk Engels leren schrijven en spreken: 8 tips waarmee jij direct kunt beginnen

Jij wilt jouw zakelijk Engels verbeteren op professioneel niveau? Je kunt natuurlijk een cursus Engels volgen, maar er is nog zoveel meer wat je kunt doen! Tips waarmee je jouw Engels schrijven en spreken kunt verbeteren lees je hier. En het beste van alles: je kunt er gelijk mee beginnen!

Engels schrijven, zoek een penvriend

Zakelijk Engels tip 1: Zoek een maatje om Engels mee te praten, mailen en chatten

De beste manier om actief een taal te leren is om je te uiten in die taal. Met een maatje of een soort penvriend is dat natuurlijk veel makkelijker. Zorg dat je iemand vindt met overeenkomstige interesses en doelen. Kijk bijvoorbeeld eens op een website om een penvriend te vinden.

Zakelijk Engels tip 2: Engels nieuws kijken

Voor de ontwikkeling van jouw zakelijk Engels, is het super slim om Engels nieuws te kijken. Zo til je je woordenschat naar een hoger niveau en leer je wat gebruikelijke taalcombinaties zijn in het Engels. Dankzij de context die nieuwsitems hebben, is dit een zeer goeie oefening om je Engels te verbeteren! Train jezelf om zeker 15 minuten per week naar een Engelstalige nieuwszender te kijken. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor BBC World News, CNN of Al Jazeera. Wissel deze ook af zodat je ervaring op kunt doen met verschillende dialecten.

Telefoon instellen op Engels

Zakelijk Engels tip 3: Stel je taal van je computer en telefoon in op Engels

Gewoon gelijk nu doen! Je zal zien hoe snel je hier aan went.

Zakelijk Engels tip 4: Lees een Engels boek

Het lezen van een boek is een perfect middel om je Engels op een bepaald vakgebied te verbeteren. Wil je bijvoorbeeld jouw Engels op ICT gebied verbeteren? Zoek een Engels boek wat past bij jouw doel. Schaf ook echt een fysiek exemplaar aan zodat je er aantekeningen in kunt maken. Je kunt ook terwijl je leest een markeerstift gebruiken voor alle woorden die je nog wilt op zoeken. Geef jezelf de tijd om het te lezen en daadwerkelijk te begrijpen wat er staat.

Zakelijk Engels tip 5: Ga online Engels leren

Zoek naar een fijne online cursus Engels die past bij jouw leven. Bij sommige online cursussen kun je zelf bepalen wanneer je een tijd aan besteedt. Veel zijn er gratis te doen, andere zijn relatief goedkoop als je het vergelijkt met Engelse lessen van een docent.

Zakelijk Engels tip 6: Schrijf alles in je agenda in het Engels

Je agenda: of je die nu digitaal bijhoudt of een papieren agenda hebt, je gebruikt hem waarschijnlijk meerdere keren per dag. Een perfecte gelegenheid om actief bezig te zijn met het leren van nieuwe Engelse woorden. Je leert niet alleen actief Engels te gebruiken, maar iedere keer dat je jouw agenda erbij pakt, lees en denk je ook weer in het Engels.

Zakelijk Engels tip 7: Kijk films met Engelse ondertiteling

Notitieboekje om Engels woorden in op te schrijven

Zet een keer geen Nederlandse ondertiteling aan, maar Engelse! Makkelijker dan je denkt. Op deze manier ben je actief bezig met de Engelse taal. Zowel luisteren als lezen.

Zakelijk Engels tip 8: Hou een eigen woordenboekje bij

Kom je een Engels woord tegen dat je nog niet kent? Schrijft het op! Zoek de woorden die je hebt verzameld op in een woordenboek of gebruik Google Translate. Schrijf ook de vertaling op en lees dit af en toe terug. Doordat je de woorden opschrijft, kun je ze beter onthouden. Heb je wat tijd over? Maak zelf zinnen met de woorden! Daarmee oefen je met de betekenis van het woord. Handig is om hiervoor een persoonlijk zakboekje aan te schaffen.

Met deze praktische tips kun jij al heel snel je Engels verbeteren. Heb je nog aanvullende tips om anderen te helpen? Laat het mij weten!