Twee vrouwen bij Valet Parking

Werken als taxichauffeur

Een taxichauffeur roept al snel beelden op van een man in een blauw pak in een grote Mercedes. Toch is dit maar een heel beperkt beeld van wat het vak daadwerkelijk inhoudt. Natuurlijk is de man in het pak in de grote Mercedes één van de vele soorten taxichauffeurs. Er zijn echter nog heel veel andere soorten vervoerders van personen die je als taxichauffeur zou kunnen zien. Hier zitten onder andere een aantal vormen tussen die wel zeer veel waarde voor de samenleving hebben, zoals bijvoorbeeld valet parking, deze service wordt met name aangeboden door restaurants, hotels, grote winkelbedrijven en bij vliegvelden. Neem bijvoorbeeld valetparking schiphol, zo kun je gewoon met eigen auto naar een vliegveld toe rijden waar dan bij aankomst je auto wordt weggereden naar een afgesloten parkeerplaats door de zogeheten valet. Hier staat jouw auto dan te wachten tot jouw terugkomst. Op de datum van terugkomst komt de valet dan jouw auto weer naar je toe rijden, zodat je direct weer in je eigen auto op pad kunt gaan. Deze baan is daardoor dus ook nog eens erg bevredigend op het menselijk vlak.

 

Speciaal vervoer

Waarom zouden volwassenen of kinderen die om wat voor reden dan ook niet zo goed uit de voeten kunnen achter moeten blijven? Er is namelijk van alles mogelijk op het gebied van vervoer. Wanneer je je op dit soort vervoer gaat richten ben je ook een taxichauffeur. Je rijdt dan bijvoorbeeld busjes met kinderen van huis naar school. Dit betekent dus dat jij een belangrijke rol speelt in het feit dat ze onderwezen kunnen worden en dat ze sociale contacten kunnen opdoen. Daardoor heb je dus zeker ook waarde voor de maatschappij. Speciaal vervoer is dan ook een gewilde vorm.

 

Klein en passend

Het werken als taxichauffeur betekent over het algemeen dat je klein vervoer in passende vorm doet. Dat kan bijvoorbeeld de grote Mercedes zijn. Het kan echter ook een kleine bus zijn. Dit hangt natuurlijk vooral ook af van de doelgroep waar je mee te maken hebt. Je hebt dan ook meer kennis nodig dan een rijbewijs alleen om een goede taxichauffeur te kunnen worden. Er zijn dan ook voldoende opleidingstrajecten, bijvoorbeeld bij de bedrijven zelf, die jou verder kunnen helpen om je te ontwikkelen in dit vak. Zo kan je straks veel verschillende doelgroepen bedienen doordat je veel kennis hebt vergaard.

 

Veiligheid

Een belangrijke reden waarom taxichauffeurs een belangrijke rol spelen in veel vormen van vervoer is dat dit de veiligheid ten goede komt. Door een hiervoor opgeleide taxichauffeur in te zetten is de kans vele malen groter dat iedereen veilig op de plek van bestemming komt. Denk hierbij bijvoorbeeld naast het speciaal vervoer ook aan de nachtelijke ritten vanuit uitgaansgebieden. Door de aanwezigheid van taxichauffeurs zullen er veel minder gevaarlijke situaties op de weg ontstaan omdat er personen op te vinden zijn die op dat moment niet geschikt zijn om te rijden. Werken als taxichauffeur is dus in vele opzichten een belangrijke baan binnen de maatschappij.