Solliciteren bij nieuw bedrijf

Origineel solliciteren

Origineel solliciteren

Na een tijdje zoeken heb jouw droom bijbaan bij jou in de buurt gevonden. Nu komt de volgende stap: je moet aangenomen worden. Solliciteren is een vak op zich en niet voor iedereen even gemakkelijk. Het begint natuurlijk bij een brief, of toch niet? Nee inderdaad, een brief is niet altijd nodig. De welbekende ouderwetse sollicitatiebrief is vrij standaard en niet persoonlijk. Het is geschreven aan de hand van het AIDA model en het liefst zet je in elke brief bijna dezelfde tekst. Solliciteren kan je veel spannender en tevens persoonlijker maken. Dit is voor de HR afdeling een stuk interessanter en leuker. Je maakt meteen een goede indruk waardoor je er meteen uitspringt en vaak al een streepje voor hebt op de rest. De HR medewerker heeft jouw naam namelijk doorgespeelt naar de manager en de rest van het team.

Maar hoe doe je dat nou? Op een originele manier solliciteren. Natuurlijk kan je het zo gek maken als je wilt en voor iemand met veel fantasie is het dan ook vast geen probleem. Echter voor diegene met een fantasie-block wel. Gelukkig helpen wij je graag! Hieronder delen we twee sollicitatietips waar mee jij indruk kan maken!

Sollicitatiefilmpje

Wat?! Een filmpje van mezelf maken? Echt niet! Wedden dat dit jouw gedachte gang is. Begrijpelijk, maar het is oprecht minder eng dan dat je denkt. Waarom een filmpje? De recruiter ziet jou al voordat hij/zij je heeft ontmoet met de sollicitatie en kan daardoor al een indruk krijgen van jou. Begin met dat wat je graag wilt zeggen op te schrijven, neem vooral de tijd hiervoor! Schrijf steekpunten waar je jouw verhaal aan kan vasthouden. Vervolgens trek je iets nets uit de kast, de mate van formaliteit met kleding is bij ieder bedrijf natuurlijk anders. Als laatste zorg je dat je mobiel op ooghoogte staat en klaar is om te filmen. Ready.. set.. action! Het is oké om het een paar keer over te doen. In films heb je nou eenmaal ook blunders. Geef toe, het is best hilarisch om jezelf terug te zien. Hoe vaker je dit doet, hoe meer je er aan gewend raakt.

Infographics

Een infographic is een informele/speelse manier van informatie geven via een visualisatie. Hier in kan je jouw CV via een tijdlijn door middel van afbeeldingen weergeven. Deze manier van solliciteren zorgt er voor dat de recruiter geïntrigeerd raakt in jouw creatie. Tevens leest diegene meteen jouw CV. Verwerk er tabellen, grafieken, verschillende kleuren, pictogrammen, lijntekeningen en cijfers in om jouw infographic origineel te maken.

Geïnspireerd geraakt door dit verhaal? Internet verteld je nog veel meer manieren om indruk te maken bij een bedrijf of recruiter. Onthoud dat originaliteit wordt gewaardeerd en niet snel aan de kant wordt gelegd! Succes!