Kunst op kantoor

Kunst huren als bedrijf

Meer en meer werk vindt op kantoor plaats. Het werken op de werkvloer zoals we dit ooit kenden is langzaam aan het verdwijnen. Dat betekent ook dat het motiveren van kantoorpersoneel belangrijker is dan ooit tevoren. Daarvoor zijn natuurlijk allerlei methodes. Je kunt als ondernemer ook eens out of the box denken. Dat doe je bijvoorbeeld door de kracht van goede kunst te erkennen. Wanneer je dus de sfeer op kantoor wilt verbeteren, dan kan je dat doen door een overeenkomst met een kunstuitleen aan te gaan. Je kunt veel voordeel van hebben als ondernemer door kunst te huren of kunst te lenen.

Advies krijgen

Kunst voor bedrijven is wel iets anders dan kunst voor in de woonkamer. Natuurlijk, het komt wel op dezelfde kunstsoorten neer, maar daarin moet wel goed gekeken worden naar wat passend is. Denk alleen al aan het feit dat kantoorruimtes vaak veel groter zijn. Dit betekent dus ook dat kunstwerken van een ander formaat veel beter tot hun recht kunnen komen. Omdat je dit als ondernemer misschien niet allemaal zomaar weet, kan je dan best wel wat advies gebruiken. Die rol is dan ook voor de kunstuitleen waarmee je werkt weggelegd. Laat eens goed kijken wat je nodig hebt en hoe dit te bereiken is.

Identiteit van het bedrijf

Wat vooral belangrijk is als je de sfeer wilt verhogen met behulp van kunst, is dat je zorgt dat de werken die je gebruikt goed bij de identiteit van het bedrijf passen. Dit is namelijk nodig omdat ook de werknemers binnen deze identiteit passen. Zij zijn immers deels verantwoordelijk voor die identiteit. Zij zijn dus ook de mensen die zich goed moeten voelen bij de kunstwerken. Wanneer iets wordt geplaatst wat totaal niet in het beeld past, dan kan dit eerder een negatief effect hebben. Dat is natuurlijk niet de bedoeling van de plannen die je hebt.

Doe een proef

Als je niet direct overtuigd bent van de voordelen van kunst huren voor een bedrijf, doe dan eerst een test. Je kunt bijvoorbeeld een begin maken met een bepaald kunstwerk en kijken hoe dit de sfeer binnen het bedrijf beïnvloed. Als dit eventueel niet het gewenste effect heeft, maar wel een bepaald effect heeft, dan is dat immers ook winst. Als ondernemer weet je dan dat het wel werkt, maar dat alleen nog de juiste werken erbij gezocht moeten worden. Alle reden om hier eens voor te gaan natuurlijk. Dit is samen met het advies van de kenner heel waardevol te noemen.

Blijf doorwisselen

Een belangrijk voordeel van de kunstuitleen en kunst huren, is dat je er als ondernemer niet aan vast zit. Je kunt dus door heel simpel zo nu en dan een kunstwerk te vervangen een voortdurende frisheid in het bedrijf aanbrengen. Dit is namelijk te danken aan het steeds veranderen van de aankleding van de muren van het kantoor. Doordat er steeds een fris nieuw werk aan de muur komt te hangen, is het vaak ook zo dat mensen zich beter gemotiveerd blijven voelen om aan de slag te gaan. Dit is natuurlijk waarvoor je het doet als ondernemer.

Direct beginnen

Als je het maximale eruit wilt halen, dan is het verstandig om direct te beginnen. Hoe eerder je erbij bent, hoe sneller je de vruchten kunt plukken van de sfeer verhogende kwaliteiten van kunst. Maak direct een afspraak om eens onderzoek te doen naar het soort ruimte en het soort bedrijf dat je wilt gaan aanpakken samen met de specialist. Voor je het weet zal er harder gewerkt worden dan ooit. Als ondernemer is dit natuurlijk je grote droom. Dat kunst huren deze waarde voor je kon hebben had je echter natuurlijk nooit kunnen verwachten.