zakelijk conflict oplossen met een rechtzszaak en advocaten

Een advocatenkantoor beschermt de belangen van uw bedrijf

Het komt regelmatig voor dat werknemers, klanten of andere betrokkenen een rechtszaak aanspannen tegen bedrijven. Een recent voorbeeld is een rechtszaak tegen een bedrijf in Japan. Twee mannelijke werknemers zeggen dat mensen die verlof opnemen weggepest worden door het bedrijf. Een ander voorbeeld is de rechtszaak tegen Essent en Eneco vanwege het sturen van te hoge energierekeningen naar zakelijke klanten.  

Oplossen van conflicten

Om deze conflicten op te lossen schakelen grote bedrijven vaak een advocatenkantoor in. Een advocatenkantoor is een bureau dat adviseert, bemiddelt en onderhandelt over bepaalde zaken. Een advocaat beschermt de belangen van het bedrijf en zal in veel gevallen namens het bedrijf contact opnemen en onderhouden met de tegenpartij. Maar hoe vindt u een geschikte advocaat voor uw organisatie? 

Conflicten oplossen met een advocaat

Wanneer schakelt u een advocaat in? 

Als ondernemer hoopt u natuurlijk dat het inzetten van een advocatenkantoor nooit nodig is. Daarom gaan bedrijven vaak pas op zoek naar een advocaat als dat ook echt dringend is. Advocaten ondersteunen organisaties bij verschillende soorten vraagstukken. Het aansprakelijk stellen van een leverancier bij het niet nakomen van verplichtingen is een voorbeeld van een juridische zaak. Een advocaat kan dus veel betekenen voor uw bedrijfsvoering. Heeft u vragen betreft dit onderwerp? Neem dan contact met ons op.

Hoe kiest u een advocatenkantoor?

Het kiezen van een advocatenkantoor kan lastig zijn, daarom is het belangrijk om aan de volgende zaken aandacht te besteden. Ten eerste is het belangrijk dat het advocatenkantoor gespecialiseerd is in uw vakgebied. De Neef Advocaten is een kantoor dat veel mogelijkheden biedt voor ondernemers. Zij hebben ervaring met meerdere rechtsgebieden, zoals: huurrecht, ontslagrecht en contractenrecht. Ten tweede is het van belang dat u een klik heeft met de advocaat en het kantoor, zij gaan namelijk uw belangen beschermen. Tenslotte is het erg prettig als een advocaat snel beschikbaar is, zodat hij altijd helpt wanneer dit nodig is.

Advocatenkantoor Oud-Beijerland

De Neef Advocaten is het advocatenkantoor van de Hoeksche Waard. Dit kantoor staat in Oud-Beijerland en staat bekend om de klantgerichte en persoonlijke aanpak. De advocaten zijn gespecialiseerd  in het geven van juridisch advies voor ondernemers. Het opstellen van de algemene voorwaarden of het doornemen of ontbinden van een huurcontract zijn activiteiten die het advocatenbureau uitvoert, bijvoorbeeld. 

Daarnaast biedt de Neef Advocaten een geweldige service aan, het bedrijf kijkt met u mee als u een (mogelijk) juridisch probleem ontdekt. Dankzij deze begeleiding zorgt u ervoor dat procedures en conflicten voorkomen worden. Hiermee bespaart u als bedrijf in een vroeg stadium tijd en geld.